empty
home   /   nieuws

Samenwerking kunstvereniging Galerie Dronten en St. Jansdal Ziekenhuis Lelystad

st-jansdal.jpg Kunstvereniging Galerie Dronten heeft de ontvangsthal en een aantal gangen in het St Jansdal Ziekenhuis in Lelystad ingericht met beeldende kunst van een aantal leden.
 
De eerste reacties van bezoekers van het ziekenhuis zijn positief. ‘Naast de schoonheid van de kunstwerken, gaven verschillende mensen aan dat het fijn is om naar de verschillende werken te kunnen kijken, waardoor hun bezoek aan het ziekenhuis een stuk aangenamer is geworden,’ aldus Galerie Dronten.

De leden van de vereniging omschrijven Galerie Dronten als een dynamische en bruisende club, waarin een bont gezelschap van kunstenaars zich thuis voelt.

Naast de expositie in het St Jansdal Ziekenhuis verzorgen de leden tal van andere activiteiten, waarbij zij hun kunst onder de aandacht brengen. Met name de grote kunstmarkt in Dronten, de permanente expositie in de Galerie aan de Redepassage, en nu ook deze bijzondere samenwerking met het ziekenhuis in Lelystad, zijn hoogtepunten waar de vereniging erg trots op is.

Deze samenwerking benadrukt het belang van kunst in de openbare ruimte, vooral in omgevingen zoals ziekenhuizen, waar kunst bijdraagt aan het welzijn van bezoekers en patiënten.
 

Terug naar overzicht